Musarm – vad är det och hur kan en naprapat behandla dig?

 

Musarm är ett samlingsnamn för besvär i axlar, nacke, arm och fingrar. Vissa kan känna av besvären endast i en del av handen medan andra kan drabbas av stelhet och smärta hela vägen från nacke och ut i fingrarna. Hur det känns kan variera mycket mellan olika individer. Man kan till exempel uppleva diffusa pirrningar eller domningar i hela armen eller ha en öm punkt som gör ont i vissa lägen.

Musarm är muskelvärk som i de flesta fall har orsakats av en monoton arbetsställning som ger långvarig statisk spänning i musklerna. Besvären kan även utlösas av ensidigt arbete som man inte är van vid eller utför dagligen, exempelvis snöskottning eller målning.

Behandlingen hos naprapaten för att få bort musarmen permanent går ut på att få tillbaka normal rörlighet i rygg, axlar och nacke och få bort de muskelspänningar som orsakar besvären i armen. Ofta kompletteras behandlingen med någon typ av träning som du själv kan göra hemma och i många fall ergonomisk rådgivning för att hitta en bra arbetsposition och inte få tillbaka besvären igen.

Spinex Naprapater ger dig naprapatbehandling på Stockholms mest centrala naprapatklinik, på Kungsgatan 50 vid Hötorget.

Musarm2