Spinex i Österrike

Förra veckan bytte Spinex naprapat Pär kliniken i Stockholm mot Österrike och en vecka med alpina damlandslaget. Det var träning hela veckan, med undantag för fredagen då det snöade så kraftigt att träningsbacken var stängd.
På lördagen genomfördes störtlopp och på söndagen var det dags för super G i St Anton med svenska förhoppningar. Tyvärr lyckades ingen av de svenska åkarna den här gången men det återstår några tävlingar för Sara Hector (bilden) och de andra tjejerna att vässa formen i innan VM .

Under säsongen samarbetar Sverige med Norge och Kanada. Det innebär att lagen ofta tränar tillsammans och hjälper varandra under tävlingar. Även de medicinska teamen samarbetar och det innebär att Kanada eller Norge har med läkare och Sverige bidrar med naprapat.

Som naprapat är det lärorikt och intressant att var med laget en vecka då och då.
Störtloppsåkare får även de besvär med stelhet i rygg och nacke, det vanligaste vi behandlar på kliniken på Hötorget, på grund av de krafter de utsätts för när de åker skidor i farter över 100 km/h.
Men under en störtloppsvecka dyker det upp olika typer av skador som är mer specifika för skidåkning, exempelvis är det vanligt att åkarna får smällar av käppar som de passerar så nära de kan. Smällarna medför svullnad, ömhet och stelhet och det måste behandlas bort innan tävlingen i veckoslutet.

Pär är nu tillbaka på kliniken på Hötorget några veckor innan det är dags för VM i Schladming i början av februari.