Ryggskott – vad är det och hur kan behandling av naprapat hjälpa dig?

De flesta får någon gång i livet ont i ryggen.
Ibland uppkommer smärtan plötslig och i andra fall smyger den sig på under lång tid. Särskilt i de senare fallen kan det vara svårt att komma på varför smärtan dök upp och i många fall är det då summan av flera faktorer som till slut gör att kroppen säger ifrån och böjar signalera smärta.
Vanliga faktorer som framkallar smärta kan vara stress, dålig arbetsställning eller tunga lyft. Sällan kan ryggsmärta förklaras av sjukdomar eller skador som exempelvis diskbråck, spinal stenos eller kotglidning.

Ryggskott är ingen medicinsk diagnos. Det är en beteckning på ett smärtsamt tillstånd i ryggen som kan uppkomma vid stelhet i lederna mellan ryggens kotor vilket leder till smärta och begränsad rörelseförmåga.
Musklerna i det berörda området reagerar med sammandragningar och kramper vilket förstärker smärtan runt det stela området i ryggen.
I vissa fall kan stelheten medföra att en nerv kläms. I ländryggen är det oftast ischiasnerven som påverkas vilket kan leda till utstrålningskänsla i benen.

En naprapat undersöker och testar musklernas och ledernas funktion i ryggen samt utesluter andra medicinska orsaker till besvären.
Naprapaten behandlar sedan vid behov både leder och muskler.  Denna helhetssyn gör att naprapaten effektivt kan återställa normal funktion i ryggen .
För att uppnå ett snabbt och varaktigt resultat följs ofta behandlingen upp med rådgivning och hemövningar.

På Spinex har vi 15 års erfarenhet av att behandla ryggskott och andra smärttillstånd i rygg, nacke, muskler och leder.
Välkommen till vår mottagning på Kungsgatan 50 vid Hötorget i centrala Stockholm.

ryggskott-naprapat