Så här glada blir alpina damlandslaget när en naprapat från Spinex följer med på träningsläger!

 

Spinex.alpin1504

Så här sent på säsongen försöker alla åkare att krama ur det sista ur vintern. Dels ska ny utrustning inför nästa säsong testas fram, vilken uppsättning av skidor, bindningar och pjäxor som fungerar bäst, och sedan vill de självklart avsluta säsongen med en bra känsla och med gott självförtroende inför höstsäsongens skidåkning som drar igång på glaciärerna nere i Europa i augusti.

Åkarna i landslaget är självklart extremt vältränade och klarar av den tuffa belastningen som en säsong på världscuptouren innebär men all träning, tävlingar och resor tar förr eller senare ut sin rätt. Ofta behövs naprapaten extra mycket i det här skedet för att alla åkare ska kunna prestera maximalt sista veckorna. De vanligaste orsakerna till besvär är överansträngningar i framför allt ben och rygg som får jobba hårt eftersom de åker så många åk varje dag när de testar utrustning.

För Spinex Naprapater är den alpina säsongen nu slut och vi finns på Hötorget i Stockholm hela sommaren men till hösten fortsätter vi att åka med alpina damlandslaget på tävlingar och träningsläger.