Stel i bröstryggen

Smärta och stelhet i bröstryggen är en vanlig orsak till besök hos oss på Spinex Naprapater. Anledningen till det är sannolikt att de flesta i närområdet runt kliniken på Hötorget har kontorsarbete, och besvär ifrån bröstryggen är ofta något man jobbar ihop till framför datorn.

Mekanismen som ger smärtan är ofta att man sitter i långa perioder, kanske på en för låg stol, och orkar då inte hålla upp kroppen hela dagen utan sjunker ihop framåt över bordet. Axlarna och även huvudet dras framåt. Förskjutningen av tyngdpunkten framåt medför att musklerna i ryggen måste arbeta statiskt under en stor del av dagen för att motverka att man ramlar framåt. Följdbesväret att även huvudet skjuts framåt gör att musklerna från axlarna och i nacken också utsätts för långvarig stress och blir efter ett tag överansträngda.

Muskler som tvingas arbeta statiskt under lång tid blir till slut överansträngda och då börjar de göra ont när de aktiveras och efter ytterligare en tid kan man få en molande värk även i vila. Muskelvärken kan till slut stråla upp i huvudet eller ut mot axlarna och armarna, dvs orsaka spänningshuvudvärk eller så kallad musarm.

En naprapatbehandling går här ut på att så fort som möjligt få bort smärtan och sedan åtgärda orsaken till besväret, ofta med någon typ av rörelseträning för att få tillbaka förmågan att hålla upp ryggen. Vid behov får du även råd om arbetsställning. Ett tips angående arbetsställningen är att prova att höja upp bordet och stolen samt tippa sitsen lät framåt. Då hamnar du automatiskt i en mer upprätt position och kan sitta med bättre hållning.

Känner du att du behöver hjälp med att få bort smärtan och stelheten i bröstryggen bokar du enklast din behandling på www.spinexnaprapater.se

Välkommen till Spinex Naprapater på Kungsgatan 50 vid Hötorget!

 

Rörlighet19