Tennisarmbåge – Kombinera naprapatbehandling med träning

Tennisarmbåge är ett överansträngningsbesvär på utsidan av armbågen. Besvären kommer ofta smygande efter arbete med många upprepningar som exempelvis trädgårdsarbete eller på grund av långvarig statisk aktivitet som till exempel vid arbete framför datorn.

Till en början, i den akuta fasen som varar cirka tre månader, kan smärtan vara orsakad av en inflammation där underarmens muskler sitter fast i skelettet. I vissa fall kan man då se rodnad och svullnad över smärtområdet, det är ofta mycket ömt och det gör ont när man använder musklerna. Smärtsamma rörelser är bland annat att lyfta en stekpanna eller hälla ur en tillbringare. I den akuta fasen kan läkemedel mot inflammatorisk smärta ha bra effekt.

Efter några månader saknas ofta inflammatoriska symtom men smärtan kvarstår och det gör ont när man använder musklerna. I den senare fasen finns sällan vilovärk.

90 % blir besvärsfria inom ett år men en naprapat kan hjälpa dig att bli smärtfri tidigare än så. Behandlingen går ut på att stimulera läkningen genom att få bort muskelspänningarna i området så att man får ett minskat drag i muskelfästet och får tillbaka normal cirkulation och funktion i muskulaturen. En kombination av behandling och träning är det snabbaste sättet för att bli smärtfri och att förebygga att besvären inte kommer tillbaka. Muskelfästet behandlas ofta med stötvåg och musklerna med massage och nålbehandling. Behandlingen kompletteras med daglig styrketräning, där man har sett att excentrisk träning har bäst effekt, och stretching av musklerna på underarmens baksida.

Välkommen att boka din behandling hos Spinex Naprapater på Hötorget mitt i Stockholm city.

Tennisarmbage